info@wijputten.nl

Nieuws

Wij Putten houdt dorpsgesprek over woningbouw

Geplaatst op 4 november 2014

Wij Putten houdt op woensdagavond 12 november een dorpsgesprek over woningbouw in Putten. Vele organisaties en personen doen mee aan het gesprek, dat vanaf 19.30 uur plaatsvindt in de foyer van Stroud.

Met het dorpsgesprek wil Wij Putten helder krijgen hoe het staat met de woningbouw in Putten. Deelnemers zijn onder andere de Woonstichting, de huurdersvereniging, makelaars, projectontwikkelaars, huurders, zogenaamde scheefwoners, woningzoekenden, jongeren en hun ouders, andere starters, aannemers, dorpsgenoten die zelf een huis willen bouwen et cetera.
Aanleiding voor het dorpsgesprek is het voornemen van de gemeente om volgend jaar een beleidsnota over wonen op te stellen. Inmiddels is bekend dat Putten tot 2025 ongeveer 880 woningen mag bouwen. Los van de vraag waar al die woningen kunnen worden gebouwd, is het ook de vraag aan welke soort woningen Putten behoefte heeft.

Wij Putten wil tijdens het dorpsgesprek helder krijgen waar op dit moment en in de toekomst behoefte aan is. Moet de gemeente vooral inzetten op koop- of op huurwoningen en moeten dat goedkope woningen zijn of juist dure? Een andere vraag is of de gemeente zich moet inspannen om de doorstroming van goedkope naar dure woningen op gang te krijgen.

Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen aan het dorpsgesprek, om zo mee te denken over de toekomst van de woningbouw in Putten. Het gesprek vindt plaats in de foyer van dorpshuis Stroud, aan de Brinkstraat 91 te Putten.