info@wijputten.nl

Verkiezingsprogramma 2018

Bouwen, bouwen en nog eens bouwen.
Daarop ligt de nadruk in het verkiezingsprogramma  ‘Wij Putten werkt’.

Legde Wij Putten in voorgaande verkiezingsprogramma’s al veel nadruk op de bestrijding van de woningnood, voor de komende raadsperiode doet de partij er nog een tandje bij. “Te meer omdat de wachttijd voor een woning in Putten alleen maar langer is geworden”, zegt lijsttrekker Herman Luitjes van Wij Putten. Daarop is maar één antwoord mogelijk: fors meer woningen bouwen dan we in het verleden hebben gedaan.”
Daarbij moet de nadruk veel meer komen te liggen op betaalbare woningen, zowel in de huur- als in de koopsector. “We moeten bouwen naar de behoefte van de Puttenaar”, zegt Luitjes. “Vooral starters kunnen momenteel nauwelijks aan een woning in Putten komen. Daar moeten we vooral voor bouwen.”

Verder vindt Wij Putten dat de zorg in Putten vooral laagdrempelig moet zijn. Continuïteit in de zorgverlening is daarbij erg belangrijk. De informatieverstrekking aan de eigen inwoners moet echt verbeteren en de eigen bijdragen moet worden verlaagd.

Nog een onderscheidend element in het verkiezingsprogramma is de nadruk op fietsveiligheid: onder meer een veiliger oversteek bij de Oude Rijksweg en de aanpak van de Stationsstraat. Ook het betrekken van de burger bij de besluitvorming heeft de partij weer hoog in het vaandel staan.

Download verkiezingsprogramma

Word lid van Wij Putten!

U kunt lid worden van Wij Putten door contact op te nemen met Arap-John Tigchelaar. Hij kan u meteen meer vertellen over Wij Putten. Het lidmaatschap bedraagt minimaal € 5 en maximaal € 50 per jaar.

Lid worden