info@wijputten.nl

Nieuws

Wij-gevoel van kroeg tot kroeg

Geplaatst op 17 december 2013

Een ploeg van vijftien leden van Wij Putten heeft het Puttense Winterfeest van afgelopen zaterdag aangegrepen voor een kroegentocht, waarbij bezoekers van de horeca de gelegenheid kregen om een bekende in Putten een kerstgroet te sturen. Driehonderd mensen schreven een adres op de kerstkaart van Wij Putten, die binnenkort bij de geadresseerden op de deurmat ligt. Enkele tientallen kaarten verlaten Putten, wat eigenlijk niet de bedoeling is, de rest gaat naar opa’s, oma’s, vrienden en kennissen op Puttense adressen.

Net als vorig jaar was de sfeer gemoedelijk en naarmate de avond vorderde wat joliger. De tocht startte bij 2Brothers, ging vervolgens naar de Hertogh, waarna Arap-John maar weer eens een poging ondernam om de banden met De Heerdt aan te halen. Tevergeefs. Gelukkig was er verderop in de Dorpsstraat troost in de vorm van een Jingle Bells-bandje, waar het team even halt hield om mee te zingen. Hartverwarmend.

De volgende pomp was Hinnie’s Bar aan de Klaas Bosstraat, waar het aantal bezoekers met de komst van de witte bodywarmers verdrievoudigde. Ook bij Friends was enigszins sprake van een dergelijk effect, in tegenstelling tot het daarna bezochte Thea’s Café, waar het bepaald wat lastiger was om een goed gesprek te voeren. Dat gold ook voor het volgende café: De Dikke Deur. Bij De Waag was het ten slotte nog wel goed mogelijk om buiten mensen te benaderen voor het schrijven van een kaartje.

De actie van Wij Putten begint enige bekendheid te krijgen: sommigen herinnerden zich het team van vorig jaar of hadden zelf een kaartje ontvangen. Eén kaartschrijver gaf aan nu een kaart terug te sturen aan de schrijver van vorig jaar. Slechts drie waren er zo onleesbaar of incompleet beschreven dat verzending niet gaat lukken. Voor de rest variëren de teksten van een simpele groet met afzender, tot complete en zelfs hartverwarmende epistels. Zo heeft het Wij-gevoel in Putten weer een forse impuls gekregen. En het was nog gezellig ook.