info@wijputten.nl

Nieuws

Verkiezingsbelofte maakt schuld

Geplaatst op 2 november 2014

DSC_0510Met een ferme knip in het rood-witte lint heeft Roelof Koekkoek op woensdag 29 oktober een belangrijke verkiezingsbelofte van Wij Putten ingelost: vrij liggende fietspaden langs de Harderwijkerstraat. Het heeft bijna vijf jaar geduurd, maar dat is helemaal niet zo lang, stelde hij in een toespraakje bij de officiële opening. Zeker niet als je rekent dat aanwonenden uitvoerig bij de plannen zijn betrokken en zij ook daadwerkelijk invloed hebben gehad op het straatbeeld. “Bijvoorbeeld de plaats van de bushaltes, bij Stroud”, aldus de wethouder. Hij toonde zich tevreden over de manier waarop de plannen tot stand zijn gekomen, al betekent overleg met omwonenden natuurlijk niet dat het mogelijk is om iedereen honderd procent tevreden te stellen.
Toen het lint in tweeën lag, kon de stoet van genodigden en andere belangstellenden de fiets pakken om de paden te inspecteren, tot aan het eind en weer terug. Met een stevige vertegenwoordiging van leden van Wij Putten, in de welbekende bodywarmers. Evert had voor alle zekerheid zijn bandrolmaatje nog meegenomen, maar had ‘m niet nodig. Iedereen kon het zien: de straat en de fietspaden liggen en puik bij. Het duurt even, maar dan heb je ook wat.
Na afloop was er koffie in dorpshuis Stroud, waar ook ansichtkaarten te zien waren van hoe de straat er in vroeger tijden bij lag.