info@wijputten.nl

Nieuws

Wij Putten nieuwe politieke partij

Geplaatst op 18 november 2009 wij-putten

PUTTEN – Putten heeft er sinds kort met Wij Putten een nieuwe partij bij. De partij zegt met na- me de burger centraal te willen stellen. Het is daarbij een voor- deel dat ze geen enkele connectie hebben met een landelijke partij. Er moet echter nog een hoop gebeuren voordat ze klaar zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen.
De partij werd vorige week woensdag gepresenteerd. Voor- zitter is Gert van Westing, secretaris Herman Luitjes en penningmeester Roelof Koekkoek. Alleen Gert van Westing heeft geen ervaring met de politiek. De andere twee leden deden al eerder wat in de politiek voor de PvdA..

“Je neemt natuurlijk jezelf mee. Maar daar stopt dan ook elke connectie met de PvdA”, zegt Koekkoek. Hij zegt dit wanneer hem gevraagd wordt of Wij Put- ten niet een alternatief is voor de PvdA. Deze partij doet het op dit moment niet goed in de peilingen.

Dat de PvdA/GroenLinks niet meedoet aan de verkiezingen zorgt volgens Koekkoek wel voor ruimte in het politieke veld. “En die kan ‘Wij Putten’ opvullen. We gaan zeker voor een paar zetels.” Ze waken daarbij om geen tweede Gemeentebelangen te worden. “Wij Putten staat voor een partij voor de burger. We gaan op zoek naar verbreding, maar worden geen tweede Gemeentebelangen”, zegt Van Westing. Wat de partij precies wil gaan doen en met wie de partij het wil gaan doen is nog onbekend. “We zijn bezig met de afronding van het concept voor het verkiezingsprogramma”, zegt Koek- koek. “Er moet nog wel veel ge- beuren. Op 19 Januari moeten we alles indienen.” Het gaat dan om het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst. “We hebben al mensen benaderd voor raadskandidaten”, zegt Van Westing. Henri Luitjes is een van de mensen die gevraagd is. Luitjes is op dit moment fractieleider van dePv- dA/GroenLinks. Luitjes heeft echter nog niet gezegd of hij wel of niet mee wil doen met Wij Putten.