info@wijputten.nl

Nieuws

Stroop

Geplaatst op 22 oktober 2016

Het Puttens Weekblad heeft ruimte gemaakt voor een nieuwe rubriek: Column van een Puttense politicus.
Henri Luitjes trapte af met ‘Stroop’

henriEens per jaar komen de drie fracties van de Puttense coalitie (Wij Putten, CU en SGP) bijeen. Zo ook afgelopen week. In een goede sfeer werd de samenwerking besproken. Plots zei iemand: ik ga op de rem staan. Niets mis met die opmerking maar toch schoten al mijn spieren in de kramp. Waarom?

Het deed mij denken aan het voorstel met de titel ‘Remmen in de wijk’. Een initiatiefvoorstel van Wij Putten dat moet bijdragen aan een verbeterde verkeersveiligheid in de wijk. Idee achter het project is dat bewoners van wijken met goed verkeersgedrag kunnen sparen voor voorzieningen in die wijk.

De gemeente moet hiertoe matrixborden in de wijk plaatsen, die niet alleen de snelheid meten, maar waarop ook staat aangegeven hoeveel hiermee voor de wijk is gespaard. Dit initiatiefvoorstel werd in nauwe samenwerking met bewoners opgesteld en eind vorig jaar met een ruime meerderheid door de raad aangenomen. Geweldig! We hebben afgesproken om na een jaar te evalueren. Maar dan moet er wel wat gedaan zijn.

Tot op heden heeft het college niets met dit voorstel gedaan. Jammer want zo lijkt raadswerk wel op zwemmen in stroop. Veel beweging en weinig voortgang. Remmen, je kunt er dus geld mee verdienen maar dan moet je wel eerst gas geven!