info@wijputten.nl

Nieuws

SDC begraaft strijdbijl

Geplaatst op 23 juli 2017

SDC heeft zijn kort geding tegen de gemeente over het betalen van het groot onderhoud aan de voetbalvelden ingetrokken.

SDC heeft zijn kort geding tegen de gemeente over het betalen van het groot onderhoud aan de voetbalvelden ingetrokken.
Nu alle stofwolken van commissie-, raadsvergaderingen en kort geding zijn opgetrokken kan het volgende geconcludeerd worden. De subsidie voor de jeugdleden van sportverenigingen is onveranderd in stand gebleven. Dit dankzij een initiatief van ChristenUnie, SGP en Wij Putten.
Vervolgens is er zelfs nog een nieuwe subsidie bijgekomen voor verenigingen die zich inzetten voor maatschappelijke doelen, de zogenaamde Open Club subsidie. Die subsidiepot is jaarlijks € 150.000 groot.

De subsidie voor groot onderhoud was al afgeschaft en dat blijft zo. Over deze ex-subsidie voor groot onderhoud had SDC vorige maand een kort geding tegen de gemeente aangespannen, en nu dus weer ingetrokken. In het verleden kreeg SDC jaarlijks ongeveer € 25.000 voor het groot onderhoud aan de velden.

Als wij het gezamenlijk persbericht van de gemeente Putten en SDC goed lezen dan betaalt de gemeente geen subsidie voor groot onderhoud. Wél betaalt de gemeente, als handreiking aan SDC, de subsidie 2017 voor de jeugdleden en voor maatschappelijke participatie wat eerder dan gepland. Zo heeft SDC voldoende cash geld om het onderhoud aan de velden deze zomer te kunnen betalen. Met het intrekken van het kort geding begraaft SDC de strijdbijl en keert de rust terug in de Puttense sportwereld. Dat lijkt ons goed voor de voetbalsport in Putten.