info@wijputten.nl

Nieuws

Mini Atelierroute

Geplaatst op 26 november 2011

Het ontwikkelen van een cultuurbeleid voor de gemeente Putten staat al geruime tijd op de politieke agenda. Tijd voor WIJ Putten om een “Er op af” te ondernemen. Wij kozen deze keer voor de kunstenaars. Ons doel was om kennis te nemen van hun werk, werkomgeving en input te krijgen voor het te ontwikkelen cultuurbeleid.

Putten kent vele kunstenaars met een grote diversiteit in uitingsvorm. Onze eerste stop was bij Iconenschilder Marja Benschop. We zijn hartelijk ontvangen in Marja’s atelier waar zij ons meenam in een voor ons een onbekende wereld van de Iconen. Iconen behoren tot de Orthodoxe kerk en zijn verbonden met het kerkelijke en spirituele leven. Het schilderen is aan regels verbonden met als doelstelling de uniformiteit en de zuiverheid te waarborgen. Heel indrukkwekkend om te zien hoe Marja met grote precisie en geduld, laag voor laag haar iconen opbouwde.

De volgende stop was boerderij De Blankvoort, Jeannette vd Kamp. Jeannette maakt zilveren sieraden in alle vormen en maten. Uit een zilveren plaat laat zij de meest kunstzinnige vormen ontstaan De multifunctionele hangers die je van kleur kan laten veranderen, afhankelijk van je kledingkeus, waren erg leuk om te zien. Mannen, een aanrader om indruk mee te maken.

Bij de Donkersteeg hebben wij het werk van Anneletty Schumacher “Bound to nature’ bewonderd. Op deze stille poëtische plek liet Anneletty zich als cocon verbinden aan een boom om te luisteren naar de hartslag van de natuur. Voor haar een positief statement aan de mooie natuur van Putten.

Op een prachtlocatie aan de Hoogesteeg heeft kunstschilder Jan Langhemeen zijn atelier. Jan laat zich o.a. inspireren door met andere kunstenaars samen te werken. Hij maak grote doeken met non-figuratieve motieven. Indrukkwekkende schilderijen waar je in kan dwalen.

Onze laatste bezoek was aan Marjan Heijmans aan de Ruwendaalse weg. Marjan werk vooral met metaal, hoe groter hoe beter. Zij heeft ons o.a. laten zien hoe het rotondebeeld ‘Ode aan het hert’ tot stand is gekomen.

Deze Eropaf was zoals altijd bij de Eropafjes ,interessante, leerzame en nuttige! Ook de kunstenaars stelden het op prijs dat ‘de politiek’ interesse toonde voor hun werkgebied. En wij kunnen de input van onze Puttense kunstenaars meenemen naar de politieke arena.