info@wijputten.nl

Rien van den Hoek

Als geboren en getogen Puttenaar die doorlopend bij andere Puttenaren over de vloer komt, denk ik dat ik wel ‘midden in de samenleving sta’, zoals ze dat noemen. Bij de oprichting van Wij Putten werd ik daarom ook gevraagd als raadslid. Politieke ervaring had ik niet, maar als je niks zegt, word je ook niet gehoord. En dus deed ik mee.

Als raadslid wil ik mét en niet óver mensen beslissen. Alleen maar vergaderen is dan ook niet aan mij besteed: liever ga ik op pad om van de mensen zelf te horen wat er speelt. En om uit te leggen wanneer in sommige gevallen toch een andere (onpopulaire) keuze gemaakt wordt.

Betrokkenheid
Je kent mij misschien van de ‘Waar is Rien’ en ‘Vraag het Rien’- video’s. Daarin informeren we op een laagdrempelige manier over zaken die op dat moment binnen de raad/politiek spelen en over wat er op maatschappelijk gebied gebeurd. Het mooie daaraan vind ik dat het kijkers uitnodigt om te reageren. Regelmatig komen er e-mails, telefoontjes en zelfs handgeschreven brieven binnen. Of ze spreken me aan op straat. Om daar vervolgens actie op te ondernemen en zo iets voor het dorp te kunnen betekenen, daar doe ik het voor. Hoe klein of hoe groot het onderwerp ook is: alle betrokkenheid telt.

Luisterend oor
Ook in de komende jaren wil ik een luisterend oor bieden en me inzetten voor alles wat Putten bezighoudt. Als het gaat om de ruimtelijke ontwikkeling, dan is mijn persoonlijke uitgangspunt dat de verandering ook echt een verbetering moet zijn. Dus geen oude panden vervangen voor nieuwbouw dat niet in het straatbeeld past, bijvoorbeeld.

Behalve op de ladder en in het gemeentehuis ben ik regelmatig in Engeland te vinden. De prachtige natuur, de vriendelijke mensen en het sociale leven in de pub maken het mijn favoriete vakantieland. Ik heb daarom ook mijn eigen pub in huis gebouwd, waar ik graag met vrienden een biertje drink. Maar we gaan er ook regelmatig op uit in Nederland hoor, want dichtbij is natuurlijk ook genoeg moois te ontdekken!

Geboren:
Da Costastraat 19, Putten

Werk:
Zelfstandig Schilder, behanger en glaszetter

Hobby’s:
Als ik tijd overhoud, dan besteed ik die het liefst aan lezen, wandelen, motorrijden en schietsport

Terug naar mensen