info@wijputten.nl

Arap-John Tigchelaar

Vooral het ‘Wij’ spreekt me aan. Voor álle Puttenaren, iedereen kan meedoen. Niet alleen op Twitter, Facebook, of langs de zijlijn commentaar geven, maar meedoen, mouwen opstropen en eropaf, aan de slag. Samen!
Mijn motto: Bespaar me je commentaar maar help vooral mee, samen, met elkaar.

Interesse in politiek
De heer Bos, samensteller van de jeugdgemeenteraad, had heel lang geleden mijn interesse in politiek in de gaten en heeft het aangewakkerd. Nadien heb ik interesse gekregen in ontwikkelingssamenwerking. Dat kwam mede door mijn vader, die als zendeling in Malawi en Kenia gewerkt heeft. Hier is ook mijn voornaam mee verklaard: die komt uit Kenia, waar ik geboren ben en betekent zoon van Johannes.

Na diverse commerciële functies ben ik terechtgekomen in formulemanagement, marketing en ben ik nu directeur van een prachtig bedrijf.

In gesprek
Naast ons werk hadden Mia en ik tien jaar lang een importbedrijf met import van Afrikaanse curiosa met als doel ‘aid by trade’. Van de verkoopopbrengsten konden we hulpgoederentransporten financieren en ontwikkelingsprogramma’s opzetten. Tegenwoordig kan ik weer veel energie kwijt in Wij Putten. De straat op, eropaf. Luisteren naar de inwoners van Putten vind ik het meest aantrekkelijk. In gesprek raken, meningen vragen, mensen betrekken. Samenleven zie ik als een werkwoord.

Bestuur
Vanaf vlak na de oprichting van Wij Putten zat ik in het bestuur als penningmeester, vanaf 2018 ind e fractie en in commissie EBOR, Economie, Bestuur en Openbare Ruimte. Verder ben ik verantwoordelijk voor de permanente eropafcampagne en de verkiezingscampagne. Deze taak van permanent campagne voeren past heel erg bij me en heb ik blij aanvaard.

Geboren:
In 1967 in Eldoret, Kenia maar sinds 1969 woon ik vrijwel onafgebroken in Putten.

Gezin:
Getrouwd met Mia den Uil en samen hebben we drie jongens, Boy, Ybo en Job en lopen er ook al ‘schoondochters’ bij ons thuis rond. Dat maakt het extra gezellig!

Werk:
Na diverse commerciële functies ben ik terechtgekomen in formulemanagement, marketing en was ruim 10 jaar directeur van een prachtig bedrijf, Transferro B.V. in Zwolle. Verder veel bestuurlijke ervaring opgedaan als voorzitter van een ondernemersvereniging, twee energiecoöperaties en een zonneweide met bijna 20.000 zonnepanelen op een braakliggend stuk bedrijventerrein onder hoogspanningsmasten. En niet te vergeten een hele mooie rol als penningmeester van Stichting Straatboer.

Hobby’s:
Kanoën, (lange-afstands)wandelen, natuur.

Terug naar mensen