info@wijputten.nl

Nieuws

Links of Rechts

Geplaatst op 14 oktober 2018

Bijna een halfjaar na de gemeenteraadsverkiezingen moet ik bekennen dat ik eigenlijk nu al uitkijk naar de volgende in 2022. Tijdens de aanloop naar de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen werd Wij Putten namelijk als nogal links weggezet. En dat vind ik boeiend.
Het houdt me namelijk bezig bij alle Puttense zaken waar de politiek wat van moet vinden. Denk je aan het gerenoveerde Stroud, dan zit de hoofdingang wel links. Het nieuwe fietspad langs de Zuiderzeestraatweg zit weer rechts. In Rimpeler komen de woningen links en rechts, maar misschien wel de sociale huurwoningen overwegend links? Kun je bij een rotonde Bosrand die je rechtsom neemt een links besluit nemen? Wellicht staan er langs de Henslare meer bomen links dan rechts?
Het hangt er ├ęcht vanaf van welke kant je kijkt, maar zou de meest veilige fietsverbinding langs de Voorthuizerstraat links liggen? De blauwe vuilniszakken mag u links en rechts van de straat neerzetten. De activa, de bezittingen van de gemeente Putten staan links op de balans. En in het centrum kun je overwegend rechts van de weg parkeren.
Lokale politiek is best wel moeilijk te vangen in links of rechts, hoe hardnekkig sommigen dat ook vol proberen te houden. Als u daar anders over denkt, bespreek dat dan eens met die vrijwilliger van Wij Putten die binnenkort (en niet alleen maar vlak voor de verkiezingen) op een zaterdag bij u aan de deur staat en op de deurbel, links of rechts van de deur heeft gedrukt.

Arap-John Tigchelaar