info@wijputten.nl

Nieuws

Koperen hertje voor Stichting voor Natuur- en Milieubescherming Putten

Geplaatst op 26 april 2015

De Stichting voor Natuur- en Milieubescherming Putten heeft afgelopen vrijdag van Wij Putten een koperen hertje in ontvangst genomen. Daarmee is de organisatie uitgeroepen tot Ambassadeur van het Wij-gevoel.

hertjeWij Putten heeft de onderscheiding in het leven geroepen om organisaties, instanties en personen in Putten in het zonnetje te zetten, die bijdragen aan het versterken van het Wij-gevoel in Putten. “Dat kan op allerlei terreinen”, aldus raadslid Rien van den Hoek, die het hertje afgelopen vrijdag tijdens een vrijwilligersbijeenkomst van de milieuorganisatie uitreikte, “dus ook op het gebied van de bescherming van de mooie natuur die we hier in Putten hebben.”
Van den Hoek noemde in dit verband het begeleiden van de paddentrek, het beschermen van dassenburchten, het organiseren van excursies en informatieavonden, maar ook de inzet van de organisatie bij het vaststellen van het bomenbeleidsplan. Ook sprak hij zijn waardering erover uit dat de stichting de gemeente kritisch volgt en waar nodig van informatie voorziet.
De Stichting voor Natuur- en Milieubescherming Putten is in 1973 opgericht en zet zich sindsdien in voor het natuurbehoud in en rond Putten. Dit met een kleine vijfhonderd donateurs en enkele tientallen vrijwilligers. Voorzitter Aart van Dusschoten toonde zich verrast en blij met de onderscheiding. “Dit is een blijk van waardering voor het werk dat onze vrijwilligers verzetten.”