info@wijputten.nl

Nieuws

Koekkoek beschikbaar als wethouder

Geplaatst op 2 december 2013

Wethouder Roelof Koekkoek van Wij Putten is ook de komende raadsperiode beschikbaar voor een wethouderspost. Hij staat op nummer 30 op de onlangs vastgesteld kandidatenlijst van Wij Putten.

“Het is mooi werk om heel concreet iets bij te dragen een je plaatselijke leefomgeving en daar ga ik graag mee door”, zegt Koekkoek, die als hekkensluiter op de lijst van Wij Putten de rol van lijstduwer heeft gekregen. Met name noemt hij de aanleg van vrij liggende fietspaden aan de Harderwijkerstraat, waarvoor dit voorjaar daadwerkelijk de schop de grond ingaat. “Ik ben daar blij mee. Putten wordt hiermee een stukje veiliger, vooral voor de honderden jongeren die er dagelijks fietsen”, aldus de wethouder. En het volgende project staat ook al op stapel: de aanleg van fietspaden langs de Zuiderzeestraatweg, zodat er vanaf het station een veilige fietsroute naar Nulde ontstaat.

Maar ook gaat hij graag door met het verder ontwikkelen van cultuurbeleid. “We hebben een cultuurplatform van de grond getild, waarin alle verenigingen en stichtingen op dit gebied samenkomen. Er ontstaat dan een soort chemie, waar onder meer de Puttense Cultuurdag uit is voortgekomen, die nu elk jaar gaat plaatsvinden, op de tweede zaterdag van september”, zegt Koekkoek. “Maar er is nog heel veel te doen.”