info@wijputten.nl

Nieuws

Kandidatenlijst en verkiezingsprogramma 2014

Geplaatst op 26 november 2013

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://www.youtube.com/watch?v=DHwJCaSctDo[/youtube]

Zeggenschap over de directe leefomgeving, duurzaamheid, fietsveiligheid en een bruisend dorpscentrum. Dat zijn kernpunten uit het verkiezingsprogramma ‘Samen aan de slag’, dat Wij Putten afgelopen zaterdag heeft vastgesteld.
Wij Putten was de afgelopen jaren regelmatig te vinden in de wijken, waar bewoners huis aan huis is gevraagd wat ze van hun leefomgeving vinden. Dat heeft een schat aan informatie opgeleverd, die voor een deel is vertaald in het verkiezingsprogramma. ,,Niet om alle wensen te honoreren, want dat kan natuurlijk niet”, zegt Henri Luitjes, die ook voor de komende verkiezingen tot lijsttrekker is gekozen. ,,Maar door deze aanpak weten we wel wat er in de wijken leeft.” Heel concreet is het plan om jaarlijks een budget van 75.000 euro te reserveren om klein ongemak in de directe leefomgeving snel en zonder te veel bureaucratie op te kunnen lossen.

Net als in de afgelopen raadsperiode heeft Wij Putten fietsveiligheid ook nu weer hoog in het vaandel staan. Nu besloten is vrij liggende fietspaden bij de Harderwijkerstraat aan te leggen, wil Wij Putten de Stationsstraat aanpakken: na de doortrekking van de Henslaere mag deze fietsvriendelijk worden en vrij van vrachtverkeer. Als het gaat om taken op het gebied van de zorg die het rijk de komende jaren aan de gemeente overdraagt, maakt de partij heldere keuzes: ieder ontvangt de zorg die hij of zij echt nodig heeft, maar de eigen verantwoordelijkheid staat voorop. ,,We moeten hetzelfde doen, met aanzienlijk minder geld”, zegt Luitjes.
Wat betreft de inrichting van het centrum stelt de partij dat het belang van het toerisme hand in hand gaat met dat van de Puttenaar: een aantrekkelijk centrum is fijn voor inwoners van Putten, voor de toerist, én voor ondernemers die zich er willen vestigen. Een situatie zoals die met het pand aan de Bakkerstraat, mag zich eigenlijk niet voordoen. Wij Putten wil hier een oplossing voor, maar bovenal voorkomen dat zoiets zich nog een keer kan voordoen.

De dertig personen tellende lijst waar Wij Putten de verkiezingen mee ingaat, wordt aangevoerd door Henri Luitjes (47), aangevuld met kandidaten uit de huidige fractie: Wilma van Voorst – Ruiter (53), Herman Luitjes (53) en Rien van den Hoek (54). Nieuw zijn Geke Hop (43), Matthijs Bonzet (43) en Matine van der Haar (33) en op 8 en 9 staan de verrassende nieuwkomers Kinha De Almeida Guimarães en Ilona Termaat die beiden met de wettelijke minimumleeftijd van 18 jaar de verkiezingen ingaan. ,,Een mooie mix, van jong en oud, van man en vrouw en van fris en ervaren”, vat lijstrekker Luitjes samen.

Download hier het Wij Putten Verkiezingsprogramma 2014-2018 en de volledige Kandidatenlijst Wij Putten.