info@wijputten.nl

Nieuws

Eropaf naar de Studiekring 50+

Geplaatst op 13 juli 2021

Vanavond waren Wij, Linda, Wilma en Arap-John op bezoek bij Studiekring 50+ in Putten.
Welzijn Putten en Bibliotheek Noordwest Veluwe zijn zo’n 3 jaar geleden een Studiekring voor 50-plussers uit Putten gestart.
De studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 personen, die elke 2 weken bij elkaar komt.

In Stroud ontmoeten we Christine, Peter, Bertha en Harry die onder gespreksleiding van Tanja van Driel met ons in gesprek gaan over wat ze in Putten bezig houdt.
Zo vertelt de een hoe gelukkig het markplein zo egaal is maar je met een scootmobiel niet over bijvoorbeeld de Van Lennepstraat moet rijden. “Als je nog geen rugklachten hebt moet je daar ’s gaan rijden”. Een ander vindt het raar dat Putten allemaal ‘rechte’ parkeerplaatsen heeft en geen schuine. Ook de prullenbakken, hondenlosloopgebieden en zelfs De Action werd besproken. Verrassend kregen we mee dat Putten zulke mooie huizen bouwt en de samenstelling huur-koop zulke fijne wijken oplevert. De gerenoveerde Harderwijkerstraat en Garderenseweg werd geroemd.
Een van de aanwezigen zwengelt ontbreken van winkels in woonwijken aan. “Ouderen moeten in beweging”. Er ontstaat een stevige maar ook leuke discussie waar het Studiekring 50+ mensen om te doen is.

Het doel van een studiekring is, naast op de hoogte blijven van maatschappelijke ontwikkelingen, ook eigen ideeën en meningen met anderen delen. ‘Studiekring houdt de geest actief’.

Peter meent dat We best wel wat aandacht aan de Studiekring mogen besteden en Christine hekelt ook de naam. We studeren niet of zo, maar discussiëren en bespreken actuele onderwerpen en nieuwe leden zijn altijd welkom.

Met de belofte dat we in ieder geval een stukje voor in onze nieuwsbrief en site schrijven mogen we een foto maken. Als tegenprestatie mogen we, mocht het aan de orde zijn, ook bij de Studiekring 50+ onderwerpen aandragen. We vinden het allen een geslaagde ontmoeting.

De Studiekring vindt elke 2de en 4de donderdag van de maand plaats van 14.00 tot 16.00 uur.
Locatie is Stroud aan de Brinkstraat 91 in Putten.

Interesse? Neem contact op met Tanja van Driel van Welzijn Putten op tel.nr. 0341-357078 of met Bibliotheek Noord West Veluwe op tel.nr. 085 273 3575