info@wijputten.nl

Nieuws

Eropaf: Fijn wonen in het centrum

Geplaatst op 17 juni 2017

Bewoners van de wijk noordwestelijk van het centrum zijn uiterst tevreden met hun leefomgeving. Dat blijkt uit een wijkenquête die Wij Putten hier vorige week zaterdag heeft gehouden.

De wijk scoort een krappe 8,5 en komt daarmee in de buurt van de hoogste score ooit, die wij Putten mocht noteren: een 9- voor de wijk achter de Bosrand. Het gaat om de wijk noordelijk van de Dorpsstraat en westelijk van de Brinkstraat, tot aan het politiebureau. Al wordt er incidenteel wel eens ingebroken, mensen voelen zich over het algemeen heel veilig in hun leefomgeving. Ook mochten de vraagstellers vaak noteren dat het contact met de buren goed is, zonder dat men de deur bij elkaar platloopt. Men ziet om naar elkaar.

Oppassen geblazen
Wel waren er wat klachten over te hard rijden in de wijk, met name in de Brinkstraat en in het deel van de Papiermakerstraat dat aansluit aan de rotonde in de Oude Rijksweg. Vooral bij het verlaten van de Meinwerkstraat is het oppassen geblazen. Ook ervaren sommige mensen die nabij de Oude Rijksweg wonen geluidsoverlast van deze weg.

Niet rollatorvriendelijk
Maar het meest opvallende dat uit de enquête naar voren kwam, had niet specifiek met deze wijk te maken, maar met het centrum van Putten. Waarschijnlijk omdat de wijk een aantal appartementencomplexen telt, wonen er relatief veel ouderen. Nogal eens mocht Wij Putten noteren dat de bestrating van het centrum vrij onregelmatig is. Lastig voor mensen die slecht ter been zijn en ook niet rollatorvriendelijk. Overigens heeft dit de aandacht in de plannen die op dit moment worden gemaakt voor de herinrichting van het centrum, laat wethouder Roelof Koekkoek desgevraagd weten.