info@wijputten.nl

Nieuws

De wijk rond de Van Oldenbarneveltstraat

Geplaatst op 14 april 2013

PUTTEN – De wijk rond de Van Oldenbarneveltstraat krijgt van de bewoners een acht min. Dat blijkt uit de enquête die Wij Putten hier vorige week zaterdag hield.

Er is heus wel eens wat te mopperen over de wijk, maar over het algemeen is het goed wonen in de Van Oldenbarneveltstraat en de aanliggende zijstraten, zo komt uit de enquête naar voren. Met name in de Picardstraat ervaart een aantal bewoners overlast van het trapveldje in de Groene Scheg en ook elders wordt opgemerkt dat het park er met de opknapbeurt niet op vooruit is gegaan, maar over het algemeen valt het mee met de klachten over het park. Wel is er overlast van hangjongeren, die zich een enkele keer schuldig maken aan vandalisme, met name na een avondje stappen.
Verder: speelgelegenheid is er niet in overvloed en ook het onderhoud van het groen laat soms te wensen over. Maar verder scoort de wijk goed. Van de 167 ondervraagden stelden er 114 dat kinderen er veilig op straat kunnen spelen en een verpletterende meerderheid van 152 mensen noemt de sfeer goed, al loopt men de deur bij elkaar niet plat.
Conclusie: al met al een gemoedelijke wijk, met weinig hondenpoep, waar men ook over de Groene Scheg niet al te veel te klagen heeft. Een acht min waard.