info@wijputten.nl

Nieuws

De wijk in: De bewoners geven Bijsteren een 9-.

Geplaatst op 14 mei 2017

De meest tevreden wijk tot nu tot. Dat concludeert Wij Putten na een wijkbezoek afgelopen zaterdag in het nieuwe gedeelte van Bijsteren. De bewoners geven de wijk een 9-. 
Dat is de hoogste score in de afgelopen zeven jaar dat de politieke partij aanbelt bij bewoners in de wijken in Putten.

Buurtapp
Op de openingsvraag “Wat vind je van het wonen hier in deze wijk?” antwoord bijna ieder in superlatieven als prachtig, heerlijk, super, heel fijn of fantastisch. Een statushouder uit Irak gaf zelfs een tien als cijfer voor het wonen in dit gedeelte van de wijk. Twee bewoners dachten daar anders over en hadden commentaar op het groenonderhoud.
Ook veiligheid is geen issue. Ja, er is wel ’s een fiets gestolen en ingebroken in een schuurtje maar je kunt ook ’s avonds veilig over straat. Opvallend is de grote hoeveelheid bewoners die gebruik maakt van een ‘buurtapp’. Dat geeft niet alleen een veilig gevoel maar “is ook erg gezellig” wist een bewoner te vertellen.IMG_2757uitsnede

Lekker onoverzichtelijk
Over de verkeersveiligheid is nog wel wat te doen. Zo wordt er veel te hard gereden op de Mennestraat en kunnen veel automobilisten nog niet zo goed wennen dat er ook uit de inmiddels bewoonde zijwegen verkeer kan komen. Dan krijgen de wielrenners op de Spruytengoed de schuld, dan weer de eigen wijkbewoners die geen rekening houden met de kinderen. De een vindt dat de geparkeerde busjes op de hoeken van de kruispunten het lekker onoverzichtelijk maakt dus moet het verkeer wel afremmen, de ander vind het juist gevaarlijker. Op de Bouwmeestersgoed menen bewoners dat de naar school gaande ouders het hardste rijden en veel bewoners zouden daar ook graag een drempel zien. Iemand kwam met de suggestie eens een dagje te flitsen. Hij gaf toe zelf dan waarschijnlijk ook een bon te krijgen. Dit zou goed zijn voor het bewustzijn dat mensen zelf veelal ook te hard rijden en niet alleen ‘anderen’.

Rijdende rechter
Het is een jonge wijk met jonge wijkbewoners. Er wonen veel gezinnen met kinderen, dus via de school hebben ouders snel contact met elkaar. Ook de nieuwe inwoners die van buiten Putten komen zijn vrijwel allemaal snel sociaal met elkaar. De buurtapp mag daarbij dan helpen maar ook als je van barbecueën houdt want de meeste straten houden er wel een buurtbarbecue op na. De rijdende rechter hoeft hier vast niet langs te komen. Er spelen geen bijzonderheden. Je kunt bij iedereen wel terecht voor een kopje suiker.

IMG_2760uitsnedeSupermarkt
Misschien zijn het wel de ‘import-Puttenaren’ die aangaven het afvalscheidingssysteem hier in Putten maar niets te vinden en graag zouden overstappen op kliko’s. Anderen antwoorden op de vraag wat je zou verbeteren als je de Burgemeester van Putten zou zijn, dat er een betere verbinding naar de A28 moet komen. Een supermarkt wordt ook opgegeven als ultieme wens. In andere wijken wordt als knelpunt vaak hondenpoep of parkeren genoemd. In deze wijk maar een enkele keer. Ook opvallend voor deze wijk is dat meerdere keren een gezellig centrum met meer horeca en terrasjes genoemd werd.

Het is goed toeven in dit nieuwe gedeelte van Bijsteren. Maar je komt er niet zomaar tussen. Er staat namelijk vrijwel geen enkel huis in deze wijk te koop.