info@wijputten.nl

Nieuws

Bijeenkomst in Krachtighuizen

Geplaatst op 1 december 2010

Wij Putten houdt bijeenkomst in Krachtighuizen, in ‘t Krachtighuus.

PUTTEN – De lokale politieke partij Wij Putten houdt op woensdag 26 januari in ‘t Krachtighuus een bijeenkomst om met bewoners van het buurtschap van gedachten te wisselen over hun leefomgeving.

Krachtighuizen is een buurtschap met een aantal kenmerkende eigenschappen. Er zijn veel recreatieparken en recreatiewoningen, die voor een deel – in strijd met de regels – permanent worden bewoond. Onder bewoners valt onvrede te bespeuren: de entree zou rommelig zijn, op de Oude Garderenseweg wordt te hard gereden en bovendien zit er een gevaarlijke kruising in.

Op sommige plekken dreigt de verloedering toe te slaan.
Voor de lokale partij Wij Putten reden genoeg om z’n oor te luister te leggen bij de bewoners, te meer omdat het college het afgelopen jaar de eerste stappen heeft gezet tot vernieuwing van het bestemmingsplan, dat negentien jaar geleden voor het laatst werd vastgesteld. Opnieuw moet worden bezien hoe de verhouding moet zijn tussen wonen en toerisme en wat de status van de grote diversiteit aan woningen moet zijn. En wat voor maatregelen zijn er nog meer nodig om de leefbaarheid te vergroten?

Wij Putten wil er graag met bewoners van Krachtighuizen van gedachten over wisselen. De gespreksleider is Ben de Looze.