info@wijputten.nl

Nieuws

Bespiegeling: Tweetwaardig

Geplaatst op 31 december 2010

Dat we tegenwoordig van hype naar hype rennen is bekend. Iedereen kan zijn mening erover geven op internet. Het effect ervan moeten we natuurlijk niet overschatten. Na een week, soms al na enkele dagen zijn we al die hypes alweer vergeten.

Zo is Twitter een medium waar ik nog aan moet wennen. Communiceren in one-liners. Enkele voorbeelden van lokale tweets, die ik kennelijk niet mag missen:

ArdKleijer @wethouderfiers Ik houd het toch maar op het enige echte #Putten op de Veluwe. Een dorp om van te houden.

Aart Evers: Voorgerecht en nagerecht klaar. Zo gezellig met vrienden en pa en ma eten. Hopelijk lusten ze de brouwsels 😉

Lubbert van de Heuvel: Weer terug van een fantastische boswandeling met een aangename tussenstop in Boshuis Drie. Genieten #Putten en omgeving!

Peter Brink:@4anneke Wat is het adres van je website

En natuurlijk VVD-commissielid Marc Mabelis. Hij twittert deze week: Goed stuk van Sander van Nieuwenhuizen in de Puttenaer! Zou iedereen zich hier van bewust zijn in Putten?

Deze ingezonden brief van Sander van Nieuwenhuizen (lid jongVVD Putten) gaat over het Puttens Woningbouwprogramma 2010 – 2020. De stelling van deze jong VVD-er is kort gezegd dat Putten binnen 10 jaar is vergrijsd en wordt opgeslokt door Harderwijk, tenzij de wethouder als een speer zorgt voor meer nieuwbouwwoningen. Citaat: “Nu het KWP3 weer ter discussie staat roep ik daarom met klem: ‘wethouder doe uw werk en ga onderhandelen!’

Een mosterd-na-de-maaltijd brief. Anders kan ik de brief van Van Nieuwenhuizen niet kwalificeren. In de vergadering van raadscommissie Ruimtelijke Zaken van 14 december jl. hebben de aanwezige raadfracties uitgebreid gesproken over het Puttens woningbouwprogramma. Zo ernstig als VVD het in de Puttenaer voorstelt, is en wordt het natuurlijk niet. Iets te veel demagogie. Maar de hele commissie RZ (met uitzondering van de VVD) heeft wethouder Kleijer gevraagd meer nieuwbouwwoningen voor Putten te regelen. De VVD stelde die avond andere prioriteiten en was niet aanwezig. Dan wordt het des te merkwaardiger als vervolgens een VVD-lid zich via de krant tot de wethouder wendt met een oproep aan de wethouder om zijn werk te doen. Sander had beter zijn oproep kunnen richten aan zijn fractievoorzitter Bert Klompenhouwer: ‘Bert, doe je werk en bepleit meer woningbouw voor Putten in de commissie Ruimtelijke Zaken.’ Zo’n brief in de krant zou pas nieuws zijn en zeker tweetwaardig!