info@wijputten.nl

Nieuws

Bespiegeling: Incident Kraakweg

Geplaatst op 19 januari 2011

Op 13 augustus 2009 is aan de Kraakweg een man door een hartstilstand overleden. De ambulance kwam daar 19 minuten na de melding aan.

Tijdens de vergadering van commissie middelen in 22 juni 2010 kwam aan de orde dat het ambulancepersoneel het adres aan de Kraakweg niet kon vinden en daardoor na 19 minuten aankwam. Dit is langer dan voorgeschreven.

Er is een intern onderzoek gedaan hoe de gemeente wijzigingen aan wegen meldt, volgens dit onderzoek is alles volgens de regels gegaan. Maar in de commissie middelen vond men dit onderzoek veel te mager en veel te laat. Uit het voorlezen van een brief door de weduwe kon ik opmaken dat zij zeer teleurgesteld was in het onderzoek en het optreden van de burgemeester. GB hamerde er maar op dat de burgemeester excuses moest maken voor zijn optreden naar de weduwe toe.

De burgemeester vertelde dat naar zijn mening de gemeente en hij geen zaken hadden gedaan waarvoor excuses gemaakt zouden moeten worden. Hij stak zelfs de handen in de lucht met de mededeling: we hadden hier een ambulancepost, maar die is weggehaald. Wij hebben totaal geen inbreng bij de ambulancedienst. Laten we ook het rapport van de ambulancedienst eens afwachten. Bij mijn weten is er geen rapport van de ambulancedienst gekomen.

Mijn navigatiesysteem van 2008 kan wel de Kraakweg vinden. (ook de Steven Kraaijstraat van de goede kant)

Op 13 januari 2011 is er opnieuw ingesproken betreffende het bovenstaande en is er voor een onderzoek gepleit.

Aan een gepensioneerde burgemeester om excuses vragen lijkt mij niet zinvol.

Blijven er nog drie punten over:

1 Heeft de gemeente onjuiste gegevens verstrekt en/of slechte bewegwijzering geleverd

2 Waarom kon de ambulancedienst het adres niet vinden?

3 Waarom heeft de politie niets gedaan?

De gemeente speelt een rol bij het incident en is dan volgens mij niet de aangewezen instantie om een terdege onderzoek te doen.

Waarom komt dit probleem dan steeds in de raadzaal aan de orde? Waarom zoekt men het niet hogerop als de gemeente, de ambulancedienst en de politie in gebreke blijven? De ingezonden briefschrijver is arts, die weet waar men het moet melden. Waarom heeft hij nog niets gemeld?

Het laatste nieuws is dat er een nieuw BAG-systeem (Basisregistratie voor Adressen en Gebouwen) is gekocht. November vorig jaar in gebruik genomen, gecontroleerd en goed bevonden, laten we onze energie en geld daar in steken.

Vindt u ook dat er nog een onderzoek moet plaatsvinden naar het oude systeem?