info@wijputten.nl

Nieuws

Rood Wit – Wij Putten: 5-2

Geplaatst op 8 april 2012

PUTTEN – Eén ding is afgelopen vrijdag duidelijk geworden: scoren op het voetbalveld lijkt makkelijker dan in de politiek, maar dat is het allerminst.

De fractie van Wij Putten bracht afgelopen vrijdagavond een werkbezoek aan sportpark De Eendracht, om zich op de hoogte te stellen van het wel en wee van voetbalvereniging Rood – Wit ’58. Het voltallige hoofd- en jeugdbestuur was aanwezig en gaf de partij onder meer een rondleiding door de twee jaar geleden nieuw gebouwde kleedaccommodatie. Vervolgens betrad het gezelschap het nieuwe kunstgrasveld, waar de delegatie van Wij Putten het in een reeks van zeven penalty’s opnam tegen bestuurders van de voetvalvereniging.
Het zou niet best zijn geweest als de partij het had gewonnen van de voetbalvereniging en dat gebeurde dan ook niet. Wij Putten slaagde er slechts twee van de zeven keer in om doelman Vincent van Beek te passeren, terwijl de zeven afgevaardigden slecht twee keer nalieten hun punt te maken.
Aansluitend was het vooral een informele ontmoeting, waarbij in kleinere groepjes van alles aan de orde kwam, van de recente vernieuwingen op het park en de financiële afwikkeling met de gemeente tot aan de matige staat van de halfverharde weg die erlangs loopt. Ook werd er gesproken over de plannen van de vereniging om de tribune met zonnepanelen te overkappen, om zo de energierekening laag te houden, over het onderhoud van de terreinen en het opruimen van zwerfvuil. En nog veel meer. “Een nuttig bezoek”, zegt voorzitter Ep van Hemel, “want het is goed om contact te hebben met de lokale politiek.”
Wij Putten gaat door met de kennismakingsronde langs de sportverenigingen. Voor de komende periode staan TVP en tennisvereniging het Laakhuisje in de planning.