info@wijputten.nl

Nieuws

Opschoondag in Putten

Geplaatst op 28 maart 2015

Voor mij is opschoondag in Putten iets waar ik al een hele tijd naar kan uitkijken. Dat lijkt misschien wat raar, met een prikker, grijper en vuilniszak rondlopen maar ik ga proberen uit te legen wat daar na leuk aan is.

Allereerst doen we, sinds de oprichting van Wij Putten, mee aan de opschoondag in Putten. Dat houdt in dat meestal zo’n 35 leden inclusief kinderen bij elkaar komen, samen met andere verenigingen en ook particulieren in het gemeentehuis. Eén gezamenlijk doel…. De gemeente Putten iets schoner maken. Nu moet ik daarbij toegeven dat ik altijd trots ben zoveel witte Wij Putten shirts en Bodywarmers in het gemeentehuis te zien maar vooral ook met zoveel kinderen deel te kunnen nemen.

Het ‘opschonen’ zelf is een smerige maar ook dankbare klus. Je ziet het gewoonweg om je heen opknappen. Wij Putten is met zo’n grote ploeg deelnemers dat we ons in drie of vier groepjes splitsen. We hebben één vaste route namelijk vanaf de AH richting Welkoop en dan via de Van Geenstraat en Halvinkhuizerweg terug, evt. zelfs nog even langs De Gerven, richting gemeentehuis. De andere plekken zijn variërend tot in woonwijken, rond de sportvelden, de Groene Scheg, Krachtighuizen en dit jaar voor het eerst vuil rapen bij de op- en afrit van de snelweg bij Nulde.

DSC_6156Nu was ik zelf bij Nulde en de Hoornsdam en ik kan wel zeggen dat het aldaar zéér bevredigend vuil rapen was. Wat een bende zeg! Ik denk dat het vuil daar al jaren niet was opgeruimd door Rijkswaterstaat want o-o-o wat konden wij daar fijn ‘ruimen’.

Een andere zeer bevredigende factor waarom meedoen zo leuk is, zijn de mensen op de route die toeteren, hun duim omhoog steken of zelfs de tijd nemen om even een praatje te maken. Dit moedigt aan. Leuk die reacties.

Een laatste reden die ik noem, maar er zullen er vast nog wel meer zijn, is dat na afloop een lunch door de gemeente wordt aangeboden. De bodes scheppen erwtensoep op en je kunt nog even met deze en gene lekker napraten over wat je hebt gevonden of geraapt.

Voor Wij Putten is dit een mooi event om aan deel te nemen. Ook goed dat enkele mensen van de CU meedoen. Ronduit jammer vind ik het dat je sommige politieke partijen alleen maar ziet deelnemen rond de verkiezingsperiode. Dat moeten ze natuurlijk zelf weten maar misschien zien we ze, als ze dit verhaal lezen, vanaf komend jaar toch ook tussenliggende periode enthousiast meedoen. Meedoen met de vele andere vrijwilligers, verenigingen en particulieren.