info@wijputten.nl

Roelof Koekkoek

Indien je lokale politiek echt vorm wil geven, moet je dat los doen van de landelijke politiek. Het gaat om de zaken die spelen in het dorp en niet over een oorlog in een ver warm land of over de aanschaf van de meest moderne vliegtuigen. Het moet gaan over zaken dicht bij de Puttenaar en waarop je lokaal invloed kunt uitoefenen. Bij dit alles zoveel mogelijk de Puttenaar erbij betrekken, van jong tot oud, van links tot rechts. Dat is waarom Wij Putten is opgericht.

Ingeburgerd
Midden jaren tachtig van de vorige eeuw ben ik na wat landelijk rondzwervingen samen met Agnes en Marjolein toevallig in Putten terechtgekomen. Jeroen is hier in 1985 geboren. Langzaam ben ik in Putten ingeburgerd en door de jaren heen ben ik Putten steeds meer als vertrouwd honk gaan beschouwen. Ik heb al die tijd vanuit hier op verschillende plekken in Nederland gewerkt, in de driehoek Nieuwegein-Enschede-Zwolle. Ik ben onder andere jaren actief geweest als bestuurslid van een sportvereniging, van een afdeling van een politieke partij en als vrijwilliger bij Humanitas.

In de periode 2006-2010 heb ik deelgenomen aan de verschillende raadscommissies (constant in samenleving en tussentijds nog een keer gewisseld van ruimtelijke zaken naar middelen) voor de combinatie PvdA/GroenLinks. Ik heb ook aan de wieg gestaan van samenwerking van deze partijen in Putten.

Toen Wij Putten in 2010 groot uit de verkiezingen kwam, met maar liefs vier zetels, was het gevolg collegedeelname en dus een wethouder leveren. Na ruim 33 jaar als rijksambtenaar te hebben gewerkt ben ik in april 2010 met veel plezier aan de slag gegaan als wethouder. Een geweldige mogelijkheid om samen met de collega’s van de CU en SGP dagelijks bezig te kunnen zijn met datgene wat we in ons dorp willen realiseren.

Geboren:
Op 15 december 1956

Gezin:
Getrouwd met Agnes en samen hebben we twee kinderen

Werk:
Sinds 2010 wethouder bij de Gemeente Putten

Hobby’s:
Hoewel de baan als wethouder veel tijd opslokt, probeer ik een aantal keren per week te RPM’en [fietsen zonder wielen ;-)] en bezoek ik graag met Agnes een muziek- of theatervoorstelling.

Terug naar mensen