info@wijputten.nl

Maaike Roos

Waarom Wij Putten?  Die kwam ik telkens in de Puttenaer tegen. Van dit stukjes over Puttense onderwerpen. Ik las ze graag en had het er een keer over met iemand die vertelde dat zijn vrouw in het bestuur zit. Toen is het balletje gaan rollen en heb ik me als lid aangemeld.
Putten is een erg fijn dorp. Ik ben gekomen voor het mooie groen, ruim 20 jaar geleden en heb met heel veel genoegen aan een zandweg in het bos gewoond. Heerlijk. Weg uit die drukke Randstad.
In Putten wonen erg vriendelijke mensen. Soms heb ik wel ’s wat hulp nodig en ieder die ik ontmoet wil me wel helpen.
Zelf help ik ook graag anderen mensen. Met mijn achtergrond en liefde voor dieren weten mensen me altijd te vinden ook al is het alleen maar voor een vakantieadresje voor hun huisdier.

Op dit moment ben ik niet meer aan het werk. Ik ben ‘geschept’ door een auto en heb heel lang moeten revalideren.
En nog ben ik bezig. Nu onder andere voor PVI: Putten voor iedereen.
Want Putten is voor iedereen. Ook voor mensen met een beperking of handicap. Iedereen moet toegang hebben tot winkels en openbare gebouwen. Iedereen moet kunnen meedoen met sporten en werken. Iedereen moeten op een geschikte plek kunnen wonen. En iedereen moet van A naar B kunnen komen. Kortom: in de gemeente Putten moet iedereen mee kunnen doen. En zich welkom voelen, met of zonder beperking.

Zelfstandige ondernemers
Wat ik in Putten fijn vind? De zelfstandige ondernemers, zoals ‘t Vershuis. Zo fijn dat je herkend wordt, er nog écht aandacht besteed wordt aan de klant. Zo fijn dat die winkels er nog zijn t.o.v. grootschalige ketens. Daar werken ook wel aardige mensen hoor maar het Centrum van Putten vind ik fantastisch.
Een aantrekkelijk dorpscentrum is heel belangrijk voor onze inwoners en toeristen. Het winkelbestand loopt nu al tijdens de coronacrises schade op. Een aantal ondernemers heeft , mede gefaciliteerd door de gemeente, hun gevels opgeknapt. Het wordt nu steeds mooier in het centrum. En de vastgoedeigenaren verenigen zich om zoveel mogelijk leegstand tegen te gaan.

Achter het gemeentehuis
De winkeliersvereniging WCP is wat Wij Putten betreft een belangrijke gesprekspartner voor de gemeente. Ook hecht Wij Putten aan het bestaan van de centrummanager. In 2020 is begonnen met het opknappen van het centrum. De reconstructie van de pleinen is in 2021 afgerond. De aanwezige terrassen zijn uitgebreid. In verband met de gevolgen van de coronaepidemie is de reconstructie van de straten dan wel uitgesteld naar najaar 2022 maar ik zie er nu al naar uit.
In 2022 en 2023 zullen de straten gefaseerd worden aangepakt. Na het afronden van de pleinen voor het gemeentehuis wordt de aandacht verlegd naar het gebied erachter. Dat terrein vormt een van de minder aantrekkelijke delen in ons dorp. In de planning zit het maken van een gebiedsvisie voor dat deel van Putten. Het gaat dan in ieder geval over het parkeerterrein achter het gemeentehuis inclusief de bibliotheek, het oude politiebureau en de parkeerplaats aan de Bruno Fabriciusstraat. Wij Putten is er een voorstander van om in de conceptgebiedsvisie twee of drie scenario’s uit te werken, waarbij in een scenario ook gratis ondergronds parkeren wordt meegenomen. Ondergronds parkeren maakt wellicht de weg vrij voor nieuwe (woon)ontwikkelingen in dat deel van Putten en kan mogelijk ook iets betekenen voor het marktplein, dat daar meer terrassen komen of zo.

Geboren:
18 juni 1968 in Aerdenhout maar binnen een jaar verhuisd naar Vlaanderen. Vanaf mijn 12e in Heemstede gewoond.
Mijn ‘zachte ‘g’ ben ik inmiddels wel kwijt. Ondertussen woon ik al ruim 20 jaar in Putten.

Gezin:
Al heel lang weduwe

Werk:
Dierenarts maar dan in ruste zeg maar

Hobby’s:
Lezen, muziek en natuurlijk dieren. En niet te vergeten… dol op al ’t groen wat Putten heeft!

 

Terug naar mensen