info@wijputten.nl

Gert van der Haar

Ik zit nu al ruim 10 jaar bij Wij Putten, aangestoken door mijn dochter met het Wij Putten virus. En in tegenstelling tot de meeste virussen is deze niet erg.
Vanuit mijn contacten en netwerk draag ik mijn steentje bij aan Wij Putten. Ik hoor veel en dat is ook een rol die bij Wij Putten past. Luisteren.
Putten moet wat mij betreft een aantrekkelijke gemeente blijven met veel voorzieningen op het gebied van onderwijs, sport, gezondheid, winkels en vrije tijd.

Sport
Ik vind het belangrijk dat ieder rijk of arm mee kan doen met sporten. Het is enorm belangrijk dat kinderen die leven in armoede of verborgen armoede ook de mogelijkheid hebben om te participeren als het gaat om sociaal-culturele activiteiten en sport. Sportverenigingen kunnen sinds 2017 een beroep doen op extra subsidie als zij zich inzetten om sport te verbinden met zorg, jeugd, participatie of gezondheid.  Hiervoor is jaarlijks € 150.000 beschikbaar. Wij Putten vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Of we over moeten gaan naar een open sportpark moet afhangen of er draagvlak is onder de sportverenigingen.  Als blijkt dat het nodig is, kunnen we wellicht beter een derde sporthal bouwen. En ook meer inzetten voor speelmogelijkheden voor jongeren, zoals een nieuwe skatebaan.

Wonen
Recreatieparken zijn er voor de recreatie en niet voor permanent wonen. In de afgelopen decennia is daar onvoldoende aandacht voor geweest en dat betekent dat we deze situatie weer op orde moeten brengen. Wij Putten wil actief meedoen aan de regionale activiteiten om de Veluwe weer op 1 te krijgen. Recreatie en natuur dienen hand in hand te gaan en het is van  belang om een zonering in Putten aan te brengen. Waar zijn economische initiatieven mogelijk en waar heeft de natuur (stiltegebieden) topprioriteit. Zo staat het punt in het verkiezingsprogramma “fietspaden in de Veluwse bossen aansluiten op fietspaden naar het dorp” erg aan.

Geboren
Op 21-6-1950 in Putten.

Werk
Gepensioneerd maar nog nooit zo druk geweest 🙂

Hobby’s
Sporten, vrijwilliger bij Rood-Wit ’58, Volleybal en zingen.

 

Terug naar mensen