info@wijputten.nl

Agnes de Vreeze

Ik zit nu al twaalf jaar bij Wij Putten maar door het werk van mijn man op het gemeentehuis krijg ik de laatste jaren veel mee van de ontwikkelingen en verandering in Putten. Zeg nou zelf… Is er de laatste tijd niet ontzettend veel gebeurd? Als je alleen al kijkt naar alle wegen, het riool, het dorpscentrum maar ook op het gebied van zorg zijn er grote stappen gemaakt. Ik ben best wel trots op Wij Putten want de laatste twaalf  jaar krijgen ze, samen met andere partijen in de gemeenteraad, veel voor elkaar.

Vrachtverkeer
Er is de laatste jaren hard gewerkt aan wegen in en rond Putten. Maar Putten is nog niet klaar. Denk maar ’s aan de zuidelijke verbindingsweg, van de Voorthuizerstraat naar de Nijkerkerstraat. Zeker als woonwijk Halvinkhuizen wordt gebouwd een noodzaak. Wij Putten heeft al in overleg met de provincie een studie laten verrichten naar de mogelijkheid van een verbinding tussen de Voorthuizerstraat en de Nijkerkerstraat, als een tweede Van Geenstraat, wellicht zelfs richting A28. Dan kan ook het centrum onaantrekkelijk gemaakt worden voor doorgaand verkeer. Nu al moet vrachtverkeer gestimuleerd worden om via de Van Geenstraat te rijden, en daarmee het centrum te mijden.

30 km per uur
Verder is het goed om de Halvinkhuizerweg en de Kerkstraat ook op 30 km/u in te richten, net als de Roosendaalseweg. Daar hoort dan ook handhaving bij. Het is te overwegen om ook van de Engweg een 30 km/u-weg te maken. De slechte doorstroom op de A28 leidt ook tot sluipverkeer van doorgaande weggebruikers. Daarom moet de gemeente Putten in gesprek met de rijksoverheid om maatregelen om dit effect tegen te gaan en de doorstroom op de A28 te bevorderen. Maar dichter bij huis… De fietsoversteek Engweg bij ‘de vrouw van Putten’, die moet ook echt verbeterd worden.

Flitspaal
Eigenlijk moeten we er niet trots op zijn dat er op de Voorthuizerstraat tussen de Heihaas en de Welkoop zoveel hardrijders bekeurd worden. We kunnen dat stukje toch beter aanpassen aan de geldende maximumsnelheid, zodat er minder wordt geflitst?

Geboren
In 1957 in de mooiste stad van Nederland: Groningen.

Gezin
Getrouwd en twee heerlijke kinderen.

Werk
Ik werk bij een tandartsenpraktijk in Putten.

Hobby’s
Sporten, sporten en sporten: RPM en BodyBalance.
Lezen en muziek is voor mij ook erg belangrijk net als onze 4 kleinkinderen.

 

Terug naar mensen