info@wijputten.nl

Nieuws

Blik op de haven

Geplaatst op 8 juli 2013

Op woensdag 3 juli gingen Matthijs, Henri en Geke af op de watersportvereniging, WSV Nulde. We spraken met Helmer Berkhoff, vice-voorzitter en met de havenmeester, Jan de Vries. De vereniging heeft zo’n vierhonderd leden, die bijna allemaal voor hun boot een ligplaats in de haven hebben. De haven van Putten is relatief goedkoop en is daarom ook aantrekkelijk voor mensen van buiten Putten. In de zomer zijn veel mensen onderweg met de boot, waardoor er ligplekken vrijkomen voor bezoekers.

WSV Nulde kampt met vergrijzing. Men wil graag wat verjonging in de vereniging; de jongste leden zijn de dertig gepasseerd. En de oudere hebben de laatste tijd ook steeds minder tijd; oppassen op de kleinkinderen. Men werkt aan een programma om jeugd betrokken te krijgen bij de club, bijvoorbeeld door stand up paddle surfing (suppen) aan te bieden of zeillessen en -wedstrijden. Men is daarin aangelopen tegen het feit dat er weinig aansluiting is bij het dorp, zowel geografisch als in de beleving. Dat vindt men jammer, maar wel de eigen verantwoordelijkheid. Leden worden van binnenuit  geworven, dus via de aanwas van familie of vrienden van huidige leden. In dit verband is men blij met Jong Putten. De contacten hebben een venster op de lokale jeugd en betrokkenheid van de gemeente geopend en men kan het meedenken van Jong Putten zeer waarderen.

De vereniging heeft gespeeld met het idee camperplaatsen aan te gaan bieden. En ze zou graag glasvezel hebben. Het zelf laten aanleggen is te kostbaar, dus is er overleg met KPN om te kijken of een wifi-hotspot ontwikkeld kan worden. De relaties met de omgeving (Postiljon, RGV, benzinepomp etc.) zijn goed. Lichte zorg en ergernissen zijn er over groepen mensen die soms komen barbecueën op de pier en de in de zomermaanden bijna wekelijkse feesten aan de overkant, in Zeewolde. De herrie kan enorm zijn. De gemeente Putten heeft dat wel eens aangekaart bij de overburen, maar de WSV voelt zich niet bijzonder gesteund in dit probleem.

Een leerzame avond bij een prima georganiseerde vereniging.

Geke